על צ'אי הודי
צ'אי צ'אי צ'אי!!!
כל מי שטייל בהודו מכיר את הקריאה ברכבת וברחובות הודו המזמינה אותנו לקנות צ'אי הודי מתוק, חריף, מחמם.
אני אוהבת להגיש בסוף כל תרגול ביוגה לדרך צ'אי הודי.
לצ'אי יש ארומה וטעם עם המון נוכחות,
התבלינים עם אנרגיה מחממת, מגבירים את הפראנה, אנרגית החיים,
מרחיבים את האש, את החום ואת זרימת הדם האיתנה שנוצרו במהלך התרגול,
מאפשרים לתרגול ללוות אותנו גם אחרי שתם.
כי היוגה היא דרך
והיוגה היא לדרך
ממשיכה איתנו גם בתום התרגול
וגם אם בחרנו להפסיק לתרגל
מה שקיבלנו נשאר איתנו
הגוף זוכר
הנשמה זוכרת
והם מוקירים לנו תודה על כך.
אז מה הסוד של הצ'אי?
מרתיחים 3 כוסות מים בסיר או קלחת,
חצי כפית קינמון (הכי הרבה)
פחות מרבע כפית ציפורן,
פחות מרבע כפית אגוז מוסקט
קורט הל
קורט פלפל שחור
קורט ג'ינג'ר, שני קורט לאוהבי החריף.
סוכר אם רוצים,
מגיעים לרתיחה ומנמיכים, חוזרים על התהליך 3 פעמים
נא להיות בתשומת לב, הצ'אי גולש ברגע של חוסר תשומת לב.
מוסיפים חלב אפשר גם חלב צמחי.
אני משתמשת בתבלינים טחונים, אפשר גם שלמים אבל אז הם צריכים "לשבת" יותר זמן. לאחר שלוש ההרתחות להשאיר על אש נמוכה עוד 15 דק' על האש.
במידה ומשתמשים בחלב צמחי מכבים את האש מיד בתום ההוספה ולא מרתיחים אותו על מנת שלא יתפרק.
ניתן לרכוש ממני תערובת מוכנה- איסוף ממושב גן הדרום, או מתל אביב.
קישור לתשלום מהיר- בחרו באפשרויות תערובת להכנת צ'אי לאטה.
לרוויה ולבריאות
תודה 🙏🏻
באהבה מירב:)
מושלמת
מעולה! צ'אי של פיות
🙂 תודה רבה